Украинските защитници свалиха прехваления руски изтребител Су-35

Щета за орките в размер на 50 млн. долара, Антон Геращенко, съветник на министъра на вътрешните работи на Украйна

Сваленият руски Су-35
Сваленият руски Су-35 Източник: Telegram

Днес украинските военни са свалили изтребител Су-35 на ВВС на Русия. Инцидентът е станал близо до град Изюм, в област Харков. Кадри от останките на руския боен самолет бяха публикувани в Telegram от Антон Геращенко, съветник на ръководителя на Министерството на вътрешните работи на Украйна.

 

Сваленият руски Су-35
Сваленият руски Су-35 Източник: Telegram

"Това е сваленият днес до Изюм Су-35! Щета за орките в размер на 50 млн. долара! Всеки свален окупаторски самолет означава запазване живота на десетки, а може би стотици наши герои и мирни жители. САЩ, Великобритания, НАТО - дайте ни повече "Стингър"- и средства за ПВО и ще ликвидираме арогантността на путинските "соколи", написа Геращенко.

 

Пилотът на сваления руски самолет Су-35
Пилотът на сваления руски самолет Су-35 Източник: Telegram

Моментът на унищожаването на руския самолет край Изюм е заснет от очевидци. Геращенко показа няколко снимки на самолета след катастрофата, който не може да бъде възстановен. Така на практика се доказва, че украинските въоръжени сили са успели да унищожат прехваления руски свръхзвуков изтребител-бомбардировач Су-34.

 

Сваленият руски Су-35
Сваленият руски Су-35 Източник: Telegram

 

Още от "Светът"

Полша иска да поддържа възможно най-добри връзки със САЩ, независимо кой е на власт, заяви външният министър Радослав Ши

Посещението на Шикорски във Вашингтон целеше да му даде възможност да обсъди с американски официални представители двустранните отношения, въпросите на сигурността и войната в Украйна

Прочетете повече прочетете повече

Белият дом смята, че помощта на САЩ ще помогне на Украйна да извърши контраофанзива през 2025 г.

Посочвайки сценария за война през следващата година, съветникът на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Съливан отбеляза, че Украйна възнамерява да "продължи напред, за да си възвърне територията, която руснаците й отнеха"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени