Украинското контраразузнаване СБУ залови кръстника на дъщерята на Путин

След началото на руската инвазия на 24 февруари 2022 г. той бе спряган заедно с Виктор Янукович за бъдещ наследник на Зеленски

Виктор Медведчук
Виктор Медведчук Източник: Instagram

Службата за сигурност на Украйна (СБУ) залови Виктор Медведчук - най-близкият съюзник и приятел на Владимир Путин в Украйна. Медведчук бе спряган за наследник на Зеленски при победа на Русия. Бившият лидер на местната проруска партия е кръстник на едната дъщеря на военнопрестъпника в Кремъл.

Украинският президент публикува снимка на Медведчук в украинска униформа и с белезници в своя профил в Инстаграм. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Володимир Зеленський (@zelenskiy_official)

 

"Проведена бе специална операция от Службата за сигурност на Украйна. Отличници! Ще има подробности. Слава на Украйна!", написа държавният глава. След началото на руската инвазия на 24 февруари 2022 г. той бе спряган заедно с Виктор Янукович за бъдещ наследник на Зеленски, след провеждането на "денацификацията".

 

Три дни по-късно Медведчук се измъкна от домашния си арест и до днес се укриваше. На 8 март 2022 г. той беше лишен от поста съпредседател на политическата партия "Опозиционна платформа — За живот".

 

 

Още от "Светът"

Володимир Зеленски: Нужна е повече решителност, НАТО трябва да сваля руски ракети над украинска територия

Според Зеленски ситуацията на бойното поле в североизточната част на страната вече е под контрол, след като силите на Москва пресякоха границата и започнаха нахлувания към град Харков

Прочетете повече прочетете повече

Прокурорът на Международния наказателен съд заяви, че иска заповеди за арест на лидери на Израел и "Хамас", включително

Сред обвиненията са "гладът на мирни граждани като метод на водене на война" и "умишлено насочване на атаки срещу цивилно население"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени