Унгария е троянският кон на Путин в ЕС, заяви високопоставен служител на Съюза

Ключовите решения на 26-те държави-членки на ЕС могат да бъдат приемани и без съгласието на Унгария, заявява анонимният източник

Путин и Орбан
Путин и Орбан Източник: MSN

На страните-членки на ЕС им е "писнало" от поведението на унгарските власти, които се опитват да блокират решения, свързани с Украйна. Това съобщава "Европейская правда", като се позовава на високопоставен европейски служител, пожелал анонимност.

 

"Не мога да кажа това като официален представител на ЕС, но истината е, че на държавите-членки им е писнало (от поведението на Украйна и Орбан, бел. ред.), защото без видима причина разрушават единството на ЕС по въпрос, който е от жизненоважен интерес за Съюза", каза той.

 

В същото време служителят специално подчертава, че ключовите решения на 26-те държави-членки на ЕС могат да бъдат приемани и без съгласието на Унгария.

 

"И няма да се поколебаем да говорим за това (което Орбан и Будапеща правят, бел. ред.), за да покажем, че Унгария е троянски кон на Путин. Защото това, което правят, все повече прилича на поведението на троянски кон", казва източникът.

Според него, дори и Словакия да започне да се държи като Унгария, огромната част от страните-членки все още ще са на страната на Украйна.

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени