Унгария свали ветото си върху нови санкции срещу Русия

ЕС вече обсъжда 14-и пакет от санкции

Унгария
Унгария Източник: Pinterest

Унгария съобщи, че няма повече възражения по 13-ия пакет от санкции, който ЕС иска да наложи на Русия заради войната в Украйна, и ограниченията могат да бъдат приети.

 

Външният министър Петер Сиярто заяви в Брюксел: "Премахнахме всички елементи от 13-ия пакет от санкции на ЕС срещу Русия, които увреждаха националния интерес на Унгария".

 

ЕС смята да добави около 200 лица и организации към списъка на санкционираните, чиято финансова собственост ще бъде блокирана и ще им бъде забранено да пътуват до държавите от съюза.

 

Целта на ЕС е санкциите да влязат в сила преди 24 февруари, когато се навършват две години от началото на войната.

 

Сиярто съобщи, че ЕС вече обсъжда 14-и пакет от санкции, срещу който Будапеща също има възражения, тъй като "стратегията на ЕС намалява неговата конкурентоспособност, като същевременно облагодетелства други".

Още от "Светът"

Ще поискаме да бъде свикано заседание на Съвета НАТО-Украйна, заяви Володимир Зеленски

Зеленски изказа благодарност конкретно към германския канцлер Олаф Шолц за усилията, лидерството и правилната международна комуникация, които той е показал при посещението си в Пекин

Прочетете повече прочетете повече

Израелският премиер Нетаняху: Отговорът на иранската атака трябва да се осъществи умно

Вчера израелската армия обеща да отвърне на масираната и безпрецедентна атака на Иран, въпреки призивите на много страни, начело със САЩ, да се избегне разрастване на конфронтацията в Близкия изток

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени