Унгария възнамерява да ратифицира присъединяването на Финландия и Швеция към НАТО

"Вече информирахме Швеция и Финландия за това", заяви Орбан след среща с ръководителите на правителствата на Словакия, Полша и Чехия

Виктор Орбан
Виктор Орбан Източник: АФП

Унгария възнамерява да ратифицира присъединяването на Финландия и Швеция към НАТО, предаде словашката новинарска агенция ТАСР, като цитира унгарския премиер Виктор Орбан.

 

"Вече информирахме Швеция и Финландия за това", заяви Орбан след среща с ръководителите на правителствата на Словакия, Полша и Чехия. Правителството на Орбан внесе законопроекта за ратификация още преди седмици, но парламентът, контролиран от партията на Орбан, още не го е вкарал за разглеждане в дневния си ред.

 

Турция също не е ратифицирала все още присъединяването на двете страни. Полският премиер Матеуш Моравецки заяви, че Орбан е обещал на колегите си на срещата, че ратификацията ще бъде в дневния ред на парламента още на първото му заседание догодина, т.е. "след около един-два месеца".

Още от "Светът"

Жозеп Борел: Страните от ЕС трябва да изпратят на Украйна противоракетни системи

Имаме системи "Пейтриът", имаме противоракетни системи. Трябва да ги извадим от нашите казарми, където се намират и да ги изпратим на Украйна, където бушува война, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени