Унищожен е с ракети ATACMS основният артилерийски склад на летището в Белбек, Крим

Припомняме, че на 15 май украинските въоръжени сили атакуваха руското военно летище във временно окупирания полуостров

Временно окупираният от руснаците Крим
Временно окупираният от руснаците Крим Източник: Depositphotos

Във временно окупирания Крим е повреден основният артилерийски склад на военното летище в Белбек. Това съобщи вечерта на 15 май партизанското движение "АТЕШ".

 

"Агентите на "АТЕШ" сред военните на летището в Белбек съобщават за точно попадение и многочасова последваща детонация на основния склад с ракетно и артилерийско оръжие (в/п 80189)", се казва в съобщението, публикувани в Telegram канала на движението.

 

Отбелязва се, че повечето ракети за самолетите Су-27, Су-30 и МиГ-31, които тероризират украинските градове, са били съхранявани в този склад. "Регистрирани са и значителни щети по инфраструктурата на летището в резултат на вторична детонация", добавят от "ДАЕШ", цитирани от УНИАН.

 

Припомняме, че през нощта на 15 май в Крим имаше множество експлозии. Те са локализирани точно в района на летището в Белбек.

 

Какво се базира на това летище?
Анализаторите на Defense Express отбелязват, че в тази авиобаза има много руски самолети. В публикуваните по-рано изображения могат да се видят общо 24 самолета и шест хеликоптера.

 

От тях 10 Су-27/30, 4 МиГ-31, 6 МиГ-29, 3 Л-39, 4 Ми-8, 2 Ко27/29, 1 Су-25. Експертите предполагат, че по време на атаката ATACMS са ударили предимно МиГ-31.

 

Авиационният експерт Богдан Долинс също отбеляза, че самолетите с ракети Х-47М2 "Кинжал" вероятно също са поразени.

Още от "Светът"

Вандали взеха на прицел високоскоростната жп мрежа във Франция преди началото на Олимпийските игри в Париж

Държавният жп оператор Ес Ен Се Еф каза, че са били извършени палежи по линиите, свързващи Париж със западната, северната и източната част на страната

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени