Урсула фон дер Лайен с реч за бъдещето на ЕС

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще произнесе пред Европейския парламент в Страсбург ежегодната си реч з...

Урсула фон дер Лайен
Урсула фон дер Лайен Източник: Twitter

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще произнесе пред Европейския парламент в Страсбург ежегодната си реч за състоянието на Съюза. По всяка вероятност фон дер Лайен ще посочи какво ще предприеме Комисията за решаване на най-сериозните предизвикателства, пред които е изправен Съюзът.

 

Сред тях са борбата с COVID- 19, възстановяването от пандемията, мерките срещу изменението на климата, в т.ч. зеления и дигиталния преход, сигурността и миграцията. Още в края на юли председателят на комисията съобщи, че е постигната целта 70 на сто от възрастното население на Съюза да бъде имунизирано срещу коронавируса до края на лятото, но предупреди, че предизвикателствата остават с новите мутации.

 

Остава и тревогата след събитията в Афганистан, тъй като Европа се опасява от нова мигрантска вълна. Всяка година през септември  председателят на Еврокомисията произнася пред Европарламента реч, в която се прави равносметка на постиженията през изминалата година и се представят приоритети за следващата.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени