В Дания няма диктатура на посредствеността, затова за по-малко от 3 дни изтеглиха заседналия край бреговете й кораб с тор

Товарният кораб плава към Рьоне за по-нататъшно разследване

Корабът Beaumaiden
Корабът Beaumaiden Източник: Maritime.bg

По-малко от 3 дни отне на Дания да изтегли заседналия край бреговете й кораб, съобщи сайтът OffNews. Казусът е сравним с този със заседналия край Камен бряг Vera SU, който вече повече от месец трови Северното Черноморие.

 

А злодействащата в страната ни диктатура на посредствеността се държи като международен наблюдател и не предприе и най-минимални мерки и действия за разрешаването на проблема, като го остави да се развие до размерите на екологична катастрофа. 

През нощта в понеделник 88-метровият товарен кораб Beaumaiden, който превозва тор, заседна на 300 метра от брега на датския остров Борнхолм. На борда незабавно се качи полиция и разпита екипажа.

 

А снощи местният телевизионен канал TV 2 - Bornholm съобщи, че Beaumaiden е изтеглен от рифа и плава към Рьоне - най-голямото търговско пристанище на остров Борнхолм. Beaumaiden е изтеглен с помощта на кораб-влекач.

 

Товарният кораб плава към Рьоне за по-нататъшно разследване, обяви в Twitter датското министерство на отбраната. 

 

По данни на сайта marinetraffic.com Beaumaiden в момента плава със скорост от 2,5 възела.

Още от "Светът"

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени