В Грузия започнаха военни учения с участието на 12 страни от НАТО

Повече от 1500 от войниците са грузински, а 700 - американски

Учения на НАТО в Грузия
Учения на НАТО в Грузия Източник: ТАСС

В Грузия днес започнаха военни учения "Аджайл спирит 2021" с участието на 12 държави от НАТО, а също на Азербайджан, Украйна и страната домакин, съобщи телевизия "Рустави 2", цитирана от ТАСС.

 

В маневрите участват над 2500 военнослужещи от Азербайджан, Великобритания, Германия, Грузия, Испания, Италия, Канада, Латвия, Литва, Полша, Румъния, САЩ, Турция, Украйна и Естония, добавя БТА.

 

Повече от 1500 от войниците са грузински, а 700 - американски. Ученията "Аджайл спирит" се организират в Грузия ежегодно от 2011 г. насам. Преди те бяха грузинско-американски, но от 2015 г. се организират под егидата на НАТО.

 

Според грузинското министерство на отбраната тези маневри са един от елементите на сътрудничеството на Грузия със САЩ и НАТО и при тях военните се подготвят за участие в международни миротворчески мисии.

Тазгодишните учения ще завършат на 6 август.

Още от "Светът"

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени