В Киев има руски групи за саботаж, заяви Зеленски и увери, че ще остане в украинската столица

Врагът ме е обозначил като мишена номер 1. А семейството ми е мишена номер 2

Володимир Зеленски, президент на Украйна
Володимир Зеленски, президент на Украйна Източник: Пресслужба на Президента на Украйна

 В навечерието на руската офанзива срещу Украйна в Киев са проникнали групи за саботаж, състоящи се от руски войници, заяви днес украинският президент Володимир Зеленски, предаде Франс прес.

 

"Получихме информация, че групи за саботаж на врага са проникнали в Киев", каза Зеленски във видеообръщение, публикувано в социалните мрежи от украинското президентство. Украинският лидер призова жителите на Киев да са бдителни и да спазват въведения в столицата комендантски час. Украйна е оставена сама срещу Русия, заяви Зеленски, предаде Франс прес.

 

"Кой е готов да се сражава заедно с нас? Не виждам никого. Кой е готов да даде гаранции на Украйна за членство в НАТО? Всички се страхуват", каза Зеленски във видеозапис, публикуван в социалните мрежи от украинското президентство.

 

"Ще остана в столицата", категоричен бе Володимир Зеленски. "Семейството ми също остава в Украйна. Според информация, с която разполагаме, врагът ме е обозначил като мишена номер 1. А семейството ми е мишена номер 2", заяви украинският лидер.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени