В Киев се проведе третата Среща на върха на първите дами и господа

Срещата на върха беше разделена на три панела

Киев
Киев Източник: Pinterest

На 6 септември в Киив се проведе третата Среща на върха на първите дами и господа "Ментално здраве: устойчивост и крехкост на бъдещето", която беше посветена на темата за менталното здраве. Двадесет и осем първите дами и господа участваха в смесен формат.

 

Днес нашият свят преминава през много краш тестове, които определят бъдещето на човечеството - възстановяване от пандемията, войната срещу Украйна, природни бедствия и бързи климатични промени. Тези предизвикателства закаляват нашата устойчивост и правят истинските приятелства по-силни от всякога. В същото време такива интензивни кризи показаха на човечеството друга невидима уязвимост, която се нуждае от защита - нашето психично здраве.

 

Това е неразделна част от човешкото благосъстояние, следователно развитието на човешкия капитал по света е възможно само, ако се обърне нужното внимание на тази сфера.

 

Срещата на върха беше разделена на три панела: "Психично здраве: Балансиране на устойчивостта и крехкостта", "Въздействието на войната върху психичното здраве", "Поколението, което ще управлява света след 15 години". Също така се проведоха два отделни тематични панела на втората сцена Mental Stage.

 

***

Срещата на върха на първите дами и господа беше инициирана от първата дама на Украйна Олена Зеленска през 2021 г. Тя обединява първите дами и господа по света с цел създаване на международна платформа за диалог, която ще допринесе за решаването на хуманитарни проблеми по света и реализирането на съвместни проекти за благосъстоянието на хората.

 

Мисията на срещата е да засили меката сила на първите дами и господа в света при решаването на глобалните проблеми на човечеството.

Цели:

●  Съдействие за формирането и развитието на международни партньорства за решаване на хуманитарните проблеми на човечеството

● Споделяне на най-добрите практики на първите дами и господа за преодоляване на хуманитарни проблеми на глобално ниво

● Насърчаване на човекоцентричния подход за решаване на глобални хуманитарни проблеми

●   Реализиране на съвместни проекти в хуманитарната сфера на международно ниво

●   Привличане на подкрепата на първите дами и господа, както и на експерти и лидери на общественото мнение по света за съвместни хуманитарни проекти в различни страни по света.

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени