В Мелитопол взривиха известен рашистки колаборант

Максим Зубарев е в тежко състояние, с множество рани

Взривеният автомобил на колаборанта
Взривеният автомобил на колаборанта Източник: Скрийншот/Telegram

Автомобилът на руския колаборант Максим Зубарев е бил взривен в понеделник сутринта на бул. "Богдан Хмелницки" в окупирания Мелитопол, съобщи предвоенният кмет на града Иван Фьодоров. Зубарев е ръководител на окупационните власти в гр. Акимов в Запорожка област.

 

 

За покушението съобщи и ръководителят на мелитополската окупационна власт Андрей Сигута. Той твърди, че атентатът е извършен от представители на Украйна.

 

"Пострадалият при взрива Максим Зубарев се намира в тежко състояние. Ума множество рани и увреждания, вкл. травми на краката, счупване на тази и бедрото", написа в Telegram друг колаборант - Владимир Рогов.

 

През ноември м. г. Зубарев лично можа да опровергае съобщенията в социалните мрежи, че е убит. "Бързам да уверя всички и да съобщя, че с мен всичко е наред. Украинските средства за масово осведомяване за пореден път публикуваха фалшиви новини за моята гибел". Опровержението беше в отговор на публикации, че украински партизани са го ликвидирали.

 

На 27 март беше извършено покушение срещу началника на градското управление на окупационната полиция на Мариупол Михаил Москвин, но самият той се размина с лека контузия, след като взривиха колата му, докато се намираше на метри от нея.

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени