В окупирания Мелитопол украински партизани ликвидираха високопоставени руски военни

В Мелитопол руските окупатори са довели т.н. "слухаджии", които да разпространяват проруски фейкове от типа

Руски окупатори
Руски окупатори Източник: Telegram

В окупирания от руските нацисти украински град Мелитопол, Запорожка област, действат партизански групи, които унищожават руските нашественици. Това съобщи в Telegram канала си областната военна администрация. 

 

"В Мелитопол партизани ликвидираха високопоставени руски военни. Окупаторите се опитват да скрият това, но днес в града руски военни усилено проверяваха частни автомобили, докато търсеха партизани", са казва в съобщението. 

 

По данни на областната военна администрация, в Мелитопол руските окупатори са довели т.н. "слухаджии" (създатели на слухове и фалшиви твърдения, бел. ред.), които да разпространяват проруски фейкове от типа: "Още в началото на войната украинската власт предаде града", "Украйна изостави Мелитопол, поради това няма и евакуация на населението", "Когато в Мелитопол дойдат ВСУ, градът ще бъде бомбардиран" и т.н. 

 

"Всички тези вражески послания са ориентирани към това да подтикнат жителите на Мелитопол да си сътрудничат със завоевателите и да престанат да се доверяват на легитимните украински власти", обясняват от Запорожката ОВА. 

 

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени