В окупирания Мелитопол украински партизани ликвидираха високопоставени руски военни

В Мелитопол руските окупатори са довели т.н. "слухаджии", които да разпространяват проруски фейкове от типа

Руски окупатори
Руски окупатори Източник: Telegram

В окупирания от руските нацисти украински град Мелитопол, Запорожка област, действат партизански групи, които унищожават руските нашественици. Това съобщи в Telegram канала си областната военна администрация. 

 

"В Мелитопол партизани ликвидираха високопоставени руски военни. Окупаторите се опитват да скрият това, но днес в града руски военни усилено проверяваха частни автомобили, докато търсеха партизани", са казва в съобщението. 

 

По данни на областната военна администрация, в Мелитопол руските окупатори са довели т.н. "слухаджии" (създатели на слухове и фалшиви твърдения, бел. ред.), които да разпространяват проруски фейкове от типа: "Още в началото на войната украинската власт предаде града", "Украйна изостави Мелитопол, поради това няма и евакуация на населението", "Когато в Мелитопол дойдат ВСУ, градът ще бъде бомбардиран" и т.н. 

 

"Всички тези вражески послания са ориентирани към това да подтикнат жителите на Мелитопол да си сътрудничат със завоевателите и да престанат да се доверяват на легитимните украински власти", обясняват от Запорожката ОВА. 

 

Още от "Светът"

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени