В резултат на контранастъпление Въоръжените сили на Украйна възстановиха контрола над град Маринка в Донецка област

Руските агресори инкасират значителни загуби в жива сила

Унищожена руска военна техника
Унищожена руска военна техника Източник: Днепр Оперативный

В Донбас украинските военни освободиха от руските окупатори градчето Маринка. Това съобщи ГЩ на ВСУ.  "На донецкото направление, в района на град Маринка, в резултат на контранастъплението на нашите войски врагът претърпя загуби и отстъпи. Подразделенията на силите за отбрана възстановиха контрола над това селище", се казва в съобщението. 

 

По данни на Въоръжените сили на Украйна, но слобожанското направление окупаторите са "предприели опит за настъпление и водене на щурмови действия на юг от град Изюм, не са постигнали успех, понесли са загуби и са били принудени да отстъпят от заети по-рано позиции". 

 

"По южнобужското направление продължават бойните действия в района на Александровка, но врагът не постига никакъв успех. Опитва се да излезе на административната граница на херсонска област, като не спира да обстрелва населени пунктове", обясняват от украинския ГЩ на ВСУ. 

 

Руските агресори инкасират значителни загуби в жива сила, а предприетите от окупаторите мерки по допълнително комплектоване на подразделенията не са довели до желания ефект. 

 

"Специална нужда от комплектоване на личния състав имат онези подразделения, непосредствено участващи във въоръжената агресия на Русия срещу Украйна. Според информацията, с която разполагаме, в 200-та отделна мотострелкова бригада от 14-ти корпус на бреговите войски на Северния флот, е бил унищожен личния състав на две батальонни тактически групи. Освен това, на територията на Украйна бяха унищожени три роти от 51-ви парашутно-десантен полк и рота от 137-ми парашутно-десантен полк, влизащи в състава на 106-та парашутно-десантна дивизия", допълват от ГЩ на ВСУ. 

Още от "Светът"

Володимир Зеленски: Нужна е повече решителност, НАТО трябва да сваля руски ракети над украинска територия

Според Зеленски ситуацията на бойното поле в североизточната част на страната вече е под контрол, след като силите на Москва пресякоха границата и започнаха нахлувания към град Харков

Прочетете повече прочетете повече

Прокурорът на Международния наказателен съд заяви, че иска заповеди за арест на лидери на Израел и "Хамас", включително

Сред обвиненията са "гладът на мирни граждани като метод на водене на война" и "умишлено насочване на атаки срещу цивилно население"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени