В Русия готвят отмяна на изборите, за да пестят пари

Обяснението е "изменението в икономическата ситуация"

Кремъл
Кремъл Източник: Wikipedia

Кремълските военнопрестъпници обмислят отказ от провеждането на избори за губернатори наесен. Обяснението е "изменението в икономическата ситуация". Това съобщава в. "КомерсантЪ" като се позовава на източници в администрацията на президента на РФ. На изборите за губернатори ще се наложи да се похарчат немалки средства, в това число и бюджетни, е добавил източникът в АП. 

 

Според други източници на кандидатите за губернатори ще им е особено трудно да намерят спонсори за кампаниите си и да водят избирателна кампания в условията на все по-развихряща се финансова и стопанска криза, докато се налага д аправят неизпълними обещания в социално-икономическата сфера. 

 

Има е друга причина, която кремълските политтехнолози изтъкват. Официозните руски социологически агенции отчитат ръст в подкрепата за Путин, а празните рафтове в магазините ще бъдат приписани на губернаторите. 

 

В администрацията на Путин допускат вероятността на регионите да им бъде предоставена възможност да променят законодателството си и да възстановят изборността на губернаторите, но вече в самите съвети (събрания) на отделните региони. 

Още от "Светът"

Антъни Блинкен: Дори Съветите не произвеждаха толкова бързо оръжия, колкото Русия в момента

Западът трябва да направи всичко възможно, за да превърне нападението на Русия срещу Украйна в стратегическо поражение за Москва, добави държавният секретар на САЩ

Прочетете повече прочетете повече

САЩ отхвърлиха възможността Международният наказателен съд да разследва Израел

Нетаняху се опасява, че главният прокурор на МНС Карим Хан може тази седмица да издаде международни заповеди за арест за него, министъра на отбраната Йоав Галант и началника на Генералния щаб Херци Халеви

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени