В Русия отново е горещо - гори машиностроителен завод в Екатеринбург

В Русия нещо постоянно гори или експлодира

Пожарът в "Уралмашзавод"
Пожарът в "Уралмашзавод" Източник: Telegram

В един от цеховете на машиностроителното предприятие "Уралмазавод" в Русия избухна мащабен пожар, районът на пожара вече достигна 4000 кв.м.

 

Според Telegram канала Shot пожарът е възникнал във фабриката цех No 57, който е съдържал около 500 литра лак.

 

 

В същото време изданието E1.ru, позовавайки се на свои източници, твърди, че се е запалил цех за производство на трансформатори. Вътре има седем хиляди литра масло.

 

Първоначално пресслужбата на завода заяви, че съоръжението, "което не принадлежи на Уралмашзавод и се намира далеч от производствените мощности на УЗТМ", се е запалило и нищо не застрашава цеховете на завода. По-късно обаче бе признато, че пожарът е възникнал на територията на завода. Очевидци съобщават още, че нещо първо е избухнало в завода, а след това се е появил черен дим.

 

"Уралмашзавод" е машиностроително предприятие в Екатеринбург. Заводът е въведен в експлоатация през 1933 година. Произвежда оборудване за минното дело, металургията, циментовата промишленост, енергийната промишленост, подемно-транспортната и друга техника.

 

В Русия нещо постоянно гори или експлодира. Петролните рафинерии са особено често в пламъци и дори фактът, че се намират на 500-800 километра навътре в Русия, не ги спасява. Например на 13 март неизвестни дронове атакуваха петролна рафинерия в руския град Рязан.

 

Няколко дни по-късно дронове на СБУ атакуваха едновременно три петролни рафинерии на "Роснефт" в района на Самара. Става дума за рафинериите в Новокуйбишевск, Куйбишев и Сизран, припомня УНИАН.

Още от "Светът"

Тревожно: Москва опитва да вкара проруски имена в евролистите в цяла Европа

Стотици хиляди евро от Русия са отишли в ръцете на политици от Германия, Франция, Полша, Белгия, Нидерландия и Унгария, които настояват да не се изпраща оръжие на Украйна като най-добрия начин за бързо приключване на войната

Прочетете повече прочетете повече

Великобритания подготви два военни кораба за Украйна

Британското министерство на отбраната заяви, че миночистачите, които в Украйна ще се наричат ​​"Чернигов" и "Черкаси", "ще представляват критична способност за Украйна в бъдещата й защита на нейната брегова линия"

Прочетете повече прочетете повече

Европейският парламент прие предложението на Андрей Новаков камионите да се обработват за 60 секунди на границите

Резолюцията идва като мярка за премахване на километричните опашки по границите след многократни призиви и инициативи за намиране на трайно решение на проблема и осигуряване на достойни условия за труд на шофьорите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени