В Русия отново е горещо - гори машиностроителен завод в Екатеринбург

В Русия нещо постоянно гори или експлодира

Пожарът в "Уралмашзавод"
Пожарът в "Уралмашзавод" Източник: Telegram

В един от цеховете на машиностроителното предприятие "Уралмазавод" в Русия избухна мащабен пожар, районът на пожара вече достигна 4000 кв.м.

 

Според Telegram канала Shot пожарът е възникнал във фабриката цех No 57, който е съдържал около 500 литра лак.

 

 

В същото време изданието E1.ru, позовавайки се на свои източници, твърди, че се е запалил цех за производство на трансформатори. Вътре има седем хиляди литра масло.

 

Първоначално пресслужбата на завода заяви, че съоръжението, "което не принадлежи на Уралмашзавод и се намира далеч от производствените мощности на УЗТМ", се е запалило и нищо не застрашава цеховете на завода. По-късно обаче бе признато, че пожарът е възникнал на територията на завода. Очевидци съобщават още, че нещо първо е избухнало в завода, а след това се е появил черен дим.

 

"Уралмашзавод" е машиностроително предприятие в Екатеринбург. Заводът е въведен в експлоатация през 1933 година. Произвежда оборудване за минното дело, металургията, циментовата промишленост, енергийната промишленост, подемно-транспортната и друга техника.

 

В Русия нещо постоянно гори или експлодира. Петролните рафинерии са особено често в пламъци и дори фактът, че се намират на 500-800 километра навътре в Русия, не ги спасява. Например на 13 март неизвестни дронове атакуваха петролна рафинерия в руския град Рязан.

 

Няколко дни по-късно дронове на СБУ атакуваха едновременно три петролни рафинерии на "Роснефт" в района на Самара. Става дума за рафинериите в Новокуйбишевск, Куйбишев и Сизран, припомня УНИАН.

Още от "Светът"

Антъни Блинкен: Дори Съветите не произвеждаха толкова бързо оръжия, колкото Русия в момента

Западът трябва да направи всичко възможно, за да превърне нападението на Русия срещу Украйна в стратегическо поражение за Москва, добави държавният секретар на САЩ

Прочетете повече прочетете повече

САЩ отхвърлиха възможността Международният наказателен съд да разследва Израел

Нетаняху се опасява, че главният прокурор на МНС Карим Хан може тази седмица да издаде международни заповеди за арест за него, министъра на отбраната Йоав Галант и началника на Генералния щаб Херци Халеви

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени