В Русия са в истерия заради строителството на танков завод на Rheinmetall в Украйна

Припомняме, че в Украйна вече започна строителството на завод за производство на турските бойни дронове "Байрактар"

Германският военно-промишлен концерн "Rheinmetall"
Германският военно-промишлен концерн "Rheinmetall" Източник: Rheinmetall

В Русия истерично коментират новината за строителството в Украйна на завод за производство на бронирана техника от немският концерн Rheinmetall. Говорителят на МВнР на РФ Мария Захарова се зарича, че построеният завод ще бъде атакуван с ракети. "Този завод, ако бъде построен, ще се превърне в законна цел за ВС на РФ", заяви тя. 

 

Преди нея в типичния си хъшлашки стил се изказа военният престъпник и зам.-председател на Съвета за сигурност на РФ Дмитрий Медведев: "Ако фрицовете все пак се решат наистина да го построят (завода за бронирана техника, бел. ред.), то ние чакаме с нетърпение". 

 

Генералният директор на Rheinmetall Армин Папергер заяви, че главната задача на концерна е "да подкрепи нашите украински партньори в борбата им за свобода и демокрация и колкото може по-бързо да удовлетвори техните неотложни потребности", пише Bild.

 

 

Папергер добавя, че заводът в Украйна ще бъде защитен от специални ПВО системи, производство на Rheinmetall. Капацитетът на новопостроения завод ще бъде 400 танка на година - двойно повече, отколкото може да произвежда Русия днес, по западни оценки. Срокът за построяването на предприятието е рекордно кратък - до три месеца той трябва да е готов. 

 

Припомняме, че в Украйна вече започна строителството на завод за производството на турските бойни дронове "Байрактар". 

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени