В цяла Украйна е обявена въздушна тревога заради поредна руска терористична атака

Украинската ПВО е прихванала и унищожила на 40 въздушни цели

Бойни дронове
Бойни дронове Източник: Telegram

В столицата Киев и редица области на Украйна е обявена въздушна тревога.

 

 

Няколко експлозии разтърсиха украинската столица Киев рано тази сутрин, съобщи кметът на града Виталий Кличко. "Ракета беше свалена край Киев. Противовъздушната отбрана работи", написа Кличко в канала си в Телеграм.

 

От Киевската градска военна администрация разказаха детайли за 15-та поред атака през май срещу украинската столица. "Терористите с всички сили се опитват да поразят ключови цели и едновременно с това да изтощят ресурсите на нашата ПВО. Освен това, с тези постоянни нападения противникът се стреми да държи в дълбоко психологическо напрежение гражданското население",, се казва в съобщението, цитирано от УНИАН

 

 

Украинската ПВО е прихванала и унищожила на 40 въздушни цели. Използвани са ирански дронове "Shahed". Едновременно с тях от района на Каспийско море руски Ту-95МС са изстреляли крилати ракети Х1001/555.

 

"Не са допуснати удари по Киев! Благодаря на противовъздушната отбрана за отличната работа", заяви началникът на Киевската военна администрация Сергей Попко. 

 

Работи ПВО и в Лвовска област. В неделя Киев беше подложен на една от най-мащабните руски атаки с дронове от началото на войната, като по твърдения на украинския президент Володимир Зеленски украинската отбрана е успяла да я отблъсне почти изцяло.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени