В Унгария избухнаха масови протести с искане за оставка на Виктор Орбан

Хиляди хора протестираха пред сградата на парламента с искане за оставката на главния прокурор и премиера

Многопилядни протести в Будапища срещу Орбан
Многопилядни протести в Будапища срещу Орбан Източник: Facebook

В унгарската столица Будапеща хиляди хора протестираха с искане за оставката на премиера Виктор Орбан и главния прокурор на страната.

 

Това стана след публикуването на аудиозапис с доказателства за корупция в унгарското правителство, съобщава Reuters. Протестиращите преминаха от главната прокуратура към парламента, крещейки "Оставка, оставка". 

 

Петер Маджар, бившият съпруг на бившия министър на правосъдието Джудит Варга, говори пред протестиращите. Именно той публикува аудиозапис, в който бившата му съпруга признава за заговор за прикриване на корупция в унгарското правителство.

 

Маджар потвърди намерението си да създаде собствена партия, която да "предизвика Орбан" на местните избори и изборите за Европейски парламент през юни. "Унгарците ви благодарят, че дойдохте днес с хиляди..., за да кажете достатъчно на властите", каза Маджар.

Още от "Светът"

Тревожно: Москва опитва да вкара проруски имена в евролистите в цяла Европа

Стотици хиляди евро от Русия са отишли в ръцете на политици от Германия, Франция, Полша, Белгия, Нидерландия и Унгария, които настояват да не се изпраща оръжие на Украйна като най-добрия начин за бързо приключване на войната

Прочетете повече прочетете повече

Великобритания подготви два военни кораба за Украйна

Британското министерство на отбраната заяви, че миночистачите, които в Украйна ще се наричат ​​"Чернигов" и "Черкаси", "ще представляват критична способност за Украйна в бъдещата й защита на нейната брегова линия"

Прочетете повече прочетете повече

Европейският парламент прие предложението на Андрей Новаков камионите да се обработват за 60 секунди на границите

Резолюцията идва като мярка за премахване на километричните опашки по границите след многократни призиви и инициативи за намиране на трайно решение на проблема и осигуряване на достойни условия за труд на шофьорите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени