Външният министър на Украйна разкритикува Германия за дългогодишната ѝ политика спрямо Русия

Но той отбеляза, че сега светът вижда истинското лице на Русия

Дмитро Кулеба
Дмитро Кулеба Източник: Novosti.ua

Украинският външен министър Дмитро Кулеба разкритикува Германия за дългогодишната ѝ политика спрямо Русия, предаде ДПА. При участието си в политическо токшоу по германската обществена телевизия ARD Кулеба обвини Германия, че всъщност е допринесла за сегашното положение на Русия.

 

Украйна се надява, че поради това Берлин ще направи достатъчно, за да спре Русия и нейното нахлуване в Украйна, заяви Кулеба. Наричайки Германия и Украйна "страни партньори", той изрази надежда, че Германия ще помогне на Украйна да се сдобие с всички необходими оръжия, от които се нуждае, за да се защитава, ще помогне за наказването на Русия с по-строги санкции и ще подкрепи Украйна в искането ѝ да стане член на Европейския съюз. Външният министър призна, че присъединяването към ЕС може да бъде дълъг процес, но настоя, че Украйна принадлежи на Европа и добави, че с Украйна Европа ще бъде по-сигурна. 

 

Кулеба, който също така похвали Германия за някои трудни решения в първите дни на войната на Русия срещу Украйна, заяви, че разбира, че политическите промени не се случват лесно в страната. По думите му в продължение на години германците са разчитали на диалога. Но той отбеляза, че сега светът вижда истинското лице на Русия. Сега украинците плащат цената за това - децата им са убивани, а градовете им са изравнявани със земята, каза той. Министърът призова Германия да признае, че е допуснала грешка, и да коригира курса си.

 

Кулеба също така предупреди, че руският президент Владимир Путин трябва да бъде спрян, защото Украйна няма да бъде последната му цел.

Още от "Светът"

Руската атака в Харковска област цели да открие нов фронт, който да отклони силите на Украйна преди пристигането на запа

Лошо изградените украински укрепления и трайния недостиг на боеприпаси позволиха на Русия да напредне в района от петък насам

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени