Въоръжен мъж е застрелял осем души пред търговски център в предградие на Далас

По тротоарите пред търговския център се вижда кръв и покрити с бели чаршафи тела

Американска полиция
Американска полиция Източник: Twitter

Въоръжен мъж е застрелял осем души и е ранил най-малко още седем души пред оживен търговски център северно от Далас, предаде Ройтерс, като се позова на местната полиция.

 

Стрелецът, за когото властите твърдят, че е действал сам, е бил убит от полицай, след като открил огън пред търговски център в град Алън, Тексас, съобщи на пресконференция началникът на местната полиция.

 

На същата пресконференция началникът на пожарната служба в Алън заяви, че неговите служители са откарали най-малко девет жертви с огнестрелни рани към болници в района, като две от тях са починали, три са в критично състояние и други четири са стабилни.

 

Здравната служба, която управлява 16 болници в района, заяви, че в нейните травматологични центрове са били приети осем от ранените, които са на възраст от 5 до 61 години. Тя не уточни в какво състояние са те.

 

На кадри от местни медии се вижда как полицейски служители бързат да изведат хората от търговския център, а коли на спешната помощ са паркирани в близост до входовете. По тротоарите пред търговския център се вижда кръв и покрити с бели чаршафи тела.

 

"Органите на реда са на мястото на инцидента... Провежда се активно разследване. Моля, избягвайте района до получаване на допълнителна информация", написа в своя публикация в Twitter местното полицейско управление. Губернаторът на щата Тексас Грег Абът нарече стрелбата "неописуема трагедия" и заяви, че щатските власти са готови да предложат всякаква помощ, от която местните власти биха имали нужда. Град Алън, Тексас, е с население от около 100 000 души. Масовите стрелби станаха нещо обичайно в САЩ, като досега през 2023 г. те са най-малко 198, посочва АП.

Още от "Светът"

Антъни Блинкен: Дори Съветите не произвеждаха толкова бързо оръжия, колкото Русия в момента

Западът трябва да направи всичко възможно, за да превърне нападението на Русия срещу Украйна в стратегическо поражение за Москва, добави държавният секретар на САЩ

Прочетете повече прочетете повече

САЩ отхвърлиха възможността Международният наказателен съд да разследва Израел

Нетаняху се опасява, че главният прокурор на МНС Карим Хан може тази седмица да издаде международни заповеди за арест за него, министъра на отбраната Йоав Галант и началника на Генералния щаб Херци Халеви

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени