Въоръжените сили на Украйна преминаха в контранастъпление и отблъснаха врага от Харков

Унищожени са 5 руски танка, 10 бойни бронирани машини и около 100 руски военни

Украински военни
Украински военни Източник: Telegram

Всякакви опити на рашистите да завладеят Харков ще доведат единствено до още по-големи загуби сред окупаторите. Това заяви в своя канал в Telegram началникът на Харковската областна военна администрация Олег Синегубов. 

 

"Всички опити на врага да завладеят Харков бяха и са напразни и ще доведат единствено до още по-големи загуби сред окупаторите. Градът е под надеждната защита на Въоръжените сили на Украйна, ние не веднъж сме казвали, че объркахме всички планове на руснаците. И сме добре подготвени за всичко", добави той. 


Олег Синегубов съобщи още, че поради обстрелване с реактивни системи за залпов огън от страна на руските нашественици, само днес в Харков са загинали 5 души, а 20 са били ранени. 

 

"Руските окупатори отново тероризират мирното население на Харков. Което още веднъж показва слабостта и отчаянието, които царят сред вражеската армия. Днес, посред бял ден отново бяха обстреляни с РСЗО и артилерия централни части на града, жилищния район Салтовка. За съжаление, има пострадали - 20 човека, 5 загинаха. Повредени са многоетажни жилищни блокове, гражданска и друга инфраструктура", съобщи началникът на Харковската областна военна администрация. 

 

Синегубов разкри, че украинските защитници са са провели няколко успешни операции в областта, изтласквайки окупаторите по-далеч от областния град. Унищожени са 5 руски танка, 10 бойни бронирани машини и около 100 руски военни. 

Още от "Светът"

Словакия предостави защита на лице, обвинено от Чехия, че води проруска кампания на влияние

Марчевски беше поставен в чешкия санкционен списък през март, след като разузнавателните служби на републиката съобщиха, че той управлява регистрирания в Чехия уебсайт "Гласът на Европа"

Прочетете повече прочетете повече

Тежки сблъсъци между пропалестински демонстранти и контрадемонстранти в кампуса на Калифорнийския университет в Лос Андж

Вчера полицаи с щитове за борба с безредиците нахлуха в кампуса на Колумбийския университет в Ню Йорк, за да разчистят барикадирали се студенти

Прочетете повече прочетете повече

Законът за "чуждестранните агенти" в Грузия доведе до сблъсъци между протестиращите и полицията

Лидерът на основната опозиционна в Грузия Леван Хабеишвили бе набит при вчерашен протест срещу законопроекта за чуждестранните агенти в столицата Тбилиси

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени