Въоръжените сили на Украйна продължават да нанасят съкрушителни удари по руските окупатори

Вече съществуват тежки проблеми с окомплектоването на бойните подразделения и подразделенията от тила

Унищожени руски танкове
Унищожени руски танкове

По оперативна информация положението и характера на действията на украинските отбранителни сили не са претърпели съществуни изменения. Въоръжените сили на Украйна продължават да нанасят съкрушителни удари по руските окупатори, които се опитват да се окопаят и да се отбраняват на завладените линии. 

 

ГЩ на ВСУ  отбелязват, че през денонощието украинските войски са унищожили команден пункт на ВС на РФ, загубите на врага се уточняват. Благодарение на майсторството на зенитчиците от въздушните сили и ПВО-то на Сухопътните войски на Украйна са унищожени десет въздушни цели на противника - два изтребителя Су-34, три изтребителя Су-34СМ, три хеликоптера и няколко дрона.

 

Информация за още един свален самолет и загиналия негов пилот се уточнява. Подразделенията на ВВС на ВСУ продължават да действат активно с цел лишаване на авиацията на нашествениците от възможности да доминира във въздуха. 

 

Руските военнопрестъпници, които продължават да губят инициативата в наземните операции, продължават да нанасят ракетно-бомбени удари по инфраструктурата и по гъстонаселени райони на украинските градове. 

 

Руските нашественици продължават да действат коварно и в информационното пространство, прилагайки кибератаки, физически унищожавайки ретранслатори и предаватели на радиосигнали, продължават масовата информационна кампания с цел дискредитация на висшето военно-политическо ръководство на Украйна и ВСУ.

 

Ог ГЩ на ВСУ отбелязват, че руските войски продължават да инкасират огромни загуби. Вече съществуват тежки проблеми с окомплектоването на бойните подразделения и подразделенията от тила. 

 

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени