Въоръжените сили на Украйна унищожават врага по всички направления

Боевете за Северодонецк продължават

Украински военни
Украински военни Източник: Pinterest

По направлението Славянск украинските военни са отразили опитите на врага да атакуват, продължават ожесточените боеве за Северодонецк, руските окупатори готвят настъпление в посока на Лиманск. Това съобщава във вечерната си сводка Генералният щаб на ВСУ. 

 

В посока на Слобожанск противникът води бойни действия, опитва се да подобри тактическото си положение и продължава да усъвършенства инженерното оборудване на отбранителните позиции в район ана селището Нови Бурлук. 

 

Руските нашественици водят безуспешен щурм по посока на селищата Старица-Рубежное. По направление Славянск украинските защитници успешно са отразили вражеските щурмови действия по посока на Довгенкое-Мазановка и Довгенкое-Долина. 

 

По посока на Северодонецк противникът продължава прилагането на стволна и реактивна артилерия като се опитва да преодолее съпротивата на украинските войски, бойните действия продължават. 

 

По посока на град Бахмут окупаторите са опитали щтурмови действия с цел обкръжаване на селището Врубовка, но без успех. 

 

При опит да възобновят щурмовите действия в направлението Орехово-Золотое вражеските сили са получили решителен отпор и се е върнал назад. 

 

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени