Въоръжените сили на Украйна унищожиха стотици руски окупатори и взеха много в плен, генерал назова посоката на успеха

Общите загуби на противника през изминалото денонощие възлизат на 375 души, каза ген. Александър Търнавски

Ликвидирани руски военни
Ликвидирани руски военни Източник: УНИАН

В оперативната зона на оперативно-стратегическата група войски "Таврия" (ОСГВ "Таврия"), през изминалото денонощие противникът е нанесъл 5 ракетни удара, провел е 37 бойни сблъсъка и е извършил 452 артилерийски обстрела.

 

"Нашите защитници твърдо държат линията и извършват активни действия в определени посоки", съобщи бригаден генерал Александър Търнавски, командир на ОСГВ "Таврия" в Telegram.

 

По думите му общите загуби на противника през изминалото денонощие възлизат на 375 души, както и на 21 единици военна техника. По-специално:
2 танка;
5 бойни бронирани машини;
1 артилерийска система;
9 дрона;
2 ед. автомобилна техника;
1 ед. специално оборудване.

 

Унищожена руска бойна техника в Украйна-1
Унищожена руска бойна техника в УкрайнаИзточник: Facebook

Ген. Търнавски добави, че през трите дни на боевете в посока Таврия войниците от Въоръжените сили на Украйна са пленили почти 30 окупатори.

 

Според пресцентъра на Силите за отбрана на направление ОСГВ "Таврия", по Авдеевското направление украинските войници са отблъснали 3 вражески атаки край Авдеевка, Северное, Тоненкое и още 15 нападения край Первомайское и Невелское в Донецка област.

 

По направлението  към Мариинка Въоръжените сили на Украйна отблъснаха 12 нападения на нашественици в районите на Георгиевка и Новомихайловка в Донецка област.

 

 

По Запорожкото направление Въоръжените сили на Украйна отблъснаха 7 руски атаки южно от Красное, западно от Вербовое и северно от Новопрокопиевка.

 

По Шахтьорското направление противникът не е провеждал настъпателни операции.

Още от "Светът"

Словакия предостави защита на лице, обвинено от Чехия, че води проруска кампания на влияние

Марчевски беше поставен в чешкия санкционен списък през март, след като разузнавателните служби на републиката съобщиха, че той управлява регистрирания в Чехия уебсайт "Гласът на Европа"

Прочетете повече прочетете повече

Тежки сблъсъци между пропалестински демонстранти и контрадемонстранти в кампуса на Калифорнийския университет в Лос Андж

Вчера полицаи с щитове за борба с безредиците нахлуха в кампуса на Колумбийския университет в Ню Йорк, за да разчистят барикадирали се студенти

Прочетете повече прочетете повече

Законът за "чуждестранните агенти" в Грузия доведе до сблъсъци между протестиращите и полицията

Лидерът на основната опозиционна в Грузия Леван Хабеишвили бе набит при вчерашен протест срещу законопроекта за чуждестранните агенти в столицата Тбилиси

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени