Въздушна тревога и удари в Киев: Росен Желязков и българската делегация са в бомбоубежище

Според очевидци в столицата са чути серия от експлозии

Въздушна тревога и удари в Киев - Росен Желязков и българската делегация са в бомбоубежище
Въздушна тревога и удари в Киев - Росен Желязков и българската делегация са в бомбоубежище Източник: bTV

Въздушна тревога и удари в Киев тази сутрин. Българската делегация начело с председателя на Народното събрание Росен Желязков е в бомбоубежище. В 5:50 ч. сутринта са получени съобщения за въздушна тревога. Украинските агенции съобщават за ракети, които летят към Киев, но все още не е ясно кои места са поразени.

 

Председателят на Народното събрание Росен Желязков пристигна в Киев вчера заедно с депутатите Ивайло Мирчев, Даниел Митов и Станислав Анастасов. Българската делегация посети едно от местата, поразени от руски удари.

 

Руските окупатори атакуваха Украйна с крилати ракети. Няколко украински града, по-специално Киев, бяха атакувани. Медиите в столицата съобщава за взривове в Киев и региона. Според очевидци в столицата са чути серия от експлозии. Впоследствие кметът Виталий Кличко потвърди информацията. По думите му в Киев работи противовъздушна отбрана.

 

 

В същото време ВВС съобщават, че руските ракети продължават да се движат в посока Киев. Друга група ракети маневрира над Хмелницкия и Лвовския регион.

 

 

Ръководителят на кабинета на президента Андрей Йермак добави, че противовъздушната отбрана работи активно. Засега си струва да останете в убежищата, добави той.

 

Бомбоубежище
Бомбоубежище Източник: bTV

Олех Синегубов, губернаторът на Харковска област в североизточната част на Украйна, заяви, че руските ракети са поразили нежилищна инфраструктура в Харков.

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени