Въздушна тревога в Москва! Дронове летят над руската столица, затвориха летищата

По-късно бе съобщено, че и двете летища - Внуково и Домодедово - са възобновили нормалния си режим на работа

Въздушна тревога в Москва! Дронове летят над руската столица, затвориха летищата
Въздушна тревога в Москва! Дронове летят над руската столица, затвориха летищата

Русия заяви, че е заглушила днес украински дрон над Московска област, като дронът се е разбил, информира TCH.

 

"На 21 август, около 06:50 ч. московско време...украински безпилотен летателен апарат бе забелязан над територията на Московска област от дежурните сили за противовъздушна отбрана и бе заглушен със средства за радиоелектронна борба. Вследствие на заглушаването той се разби в района на населения пункт Покровское в Рузския район на Московска област", се казва в изявлението. Няма пострадали, уточни министерството.

 

 

Малко по-късно днес Русия съобщи за втори неутрализиран дрон над Московска област. Министерството на отбраната заяви, че безпилотен летателен апарат е бил забелязан и унищожен със средства за противовъздушна борба над територията на Истринския район на Московска област.

 

Руски медии, цитирани от Ройтерс, съобщиха днес, във връзка със сутрешните атаки с дронове, че по съображения за сигурност е въведено временно ограничение в работата на московските летища "Внуково" и "Домодедово". По-късно бе съобщено, че и двете летища са възобновили нормалния си режим на работа.

Още от "Светът"

Словакия предостави защита на лице, обвинено от Чехия, че води проруска кампания на влияние

Марчевски беше поставен в чешкия санкционен списък през март, след като разузнавателните служби на републиката съобщиха, че той управлява регистрирания в Чехия уебсайт "Гласът на Европа"

Прочетете повече прочетете повече

Тежки сблъсъци между пропалестински демонстранти и контрадемонстранти в кампуса на Калифорнийския университет в Лос Андж

Вчера полицаи с щитове за борба с безредиците нахлуха в кампуса на Колумбийския университет в Ню Йорк, за да разчистят барикадирали се студенти

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени