Великобритания и САЩ изразиха подкрепа за Украйна пред "лицето на руската агресия"

Външните министри н адвете държави са обсъдили подкрепата за Украйна пред лицето на руската агресия

Антъни Блинкен
Антъни Блинкен Източник: Zonanews

Британската министърка на външните работи Елизабет Тръс и държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен обсъдиха снощи ситуацията в Украйна и с иранската ядрена програма, предаде ТАСС.

 

"Срещнах се с държавния секретар Блинкън в Ливърпул (в навечерието на срещата на външните министри на страните от Г-7 в северозападния английски град днес и утре и) след успешната Среща на върха за демокрация (провела се онлайн по инициатива на американския президент Джо Байдън)'', написа Тръс в Туитър.

 

Тя уточни, че двамата са обсъдили "подкрепата за Украйна пред лицето на руската агресия, важното значение на надеждните и честни инвестиции в развиващите се държави, както и как да не бъде допуснато сдобиването на Иран с ядрени оръжия".

 

Днес външните министри от Г-7 ще разговарят за геополитически проблеми, сигурността и икономическото партньорство. Утре към тях ще се присъединят колегите им от Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН), за да бъдат обсъдени засилването на сътрудничеството в Индийско-Тихоокеанския регион, здравеопазването и неравенството между половете, отбелязва БТА.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени