Великобритания изпрати спецчасти в Украйна

Отрядът включва по-специално войници от Специалната въздушно-десантна служба (SAS) и Службата за десантни кораби на специалните сили (SBS)

Британски специални части
Британски специални части Източник: Defence Images

Обединеното кралство изпрати в Украйна отряд от специалните части с численост повече от 100 души, пише неделното издание на британския вестник "The Mirror", предаде агенция "Фокус". Според източниците на вестника основната задача на британските военни ще бъде да обучават украинските войници в разузнавателни и саботажни операции и в снайперистка стрелба, както и "противодействие на бунтовниците".

 

"Британските специални части бяха изпратени в региона, за да помагат и съветват украинските военни. Те (британските военни, бел. ред.) имат широк спектър от умения, които ще бъдат много полезни за украинските войски", е заявил източникът на информацията пред вестника.

 

Отрядът включва по-специално войници от Специалната въздушно-десантна служба (SAS) и Службата за десантни кораби на специалните сили (SBS). Освен това групата включва войници от специалните разузнавателни части на Обединеното кралство.

 

Според изданието прехвърлянето на толкова голям брой британски войски от елитни части в Украйна е станало възможно поради факта, че основните сили на тези части вече не служат в Афганистан.

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени