Великобритания проверява ваксината на Оксфорд срещу COVID-19

Британското министерство на здравеопазването заяви, че на Регулаторната агенция по лекарствата и здравните стоки (МХРА) трябва да бъде дадено време да направи своя преглед на данните за ваксината на Оксфорд и "Астра Зенека".

коронавирус-проверка-ваксина-великобритания
коронавирус-проверка-ваксина-великобритания

Великобритания заяви, че на регулаторния орган трябва да бъде дадено време да провери
ваксината на Оксфорд срещу COVID-19.

Британското министерство на здравеопазването заяви, че на Регулаторната агенция по лекарствата и здравните стоки (МХРА) трябва да бъде дадено време да направи своя преглед на данните за ваксината на Оксфорд и "Астра Зенека", предаде Ройтерс.

"Сега трябва да дадем нужното време на МХРА да свърши своята важна работа и трябва да изчакаме препоръката й", заяви говорител на здравното ведомство в коментар на съобщението на в. "Сънди телеграф", че Великобритания ще започне да имунизира с тази ваксина от 4 януари.
Изданието се позова на изготвени от британските министри планове.

Вестникът допълни, че правителството се надява през следващите две седмици да постави на 2 милиона души първата доза ваксина, или от тази на Оксфорд (която е лицензирана за фармацевтичната компания "Астра Зенека") или от тази на "Пфайзър".

 

Източник: Ройтерс

Още от "Светът"

Много мързеливи руски командири виновни за тежки загуби на Москва - руснаците се събраха на полигон, а въоръжените сили

За пети път за шест месеца въоръжените сили на Украйна проследяват струпвания на руснаци с помощта на БЛА и след това нанасят удари с от РСЗО HIMARS

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени