Великобритания съобщи, че ще продължи да снабдява Украйна с отбранителни оръжия

Днес говорителят на британският премиер оцени руските ракетни атаки срещу украинска база, разположена до полската граница като "много обезпокояваща"

Украински военни разучаваха как се борави с оръжие доставено от Великобритания
Украински военни разучаваха как се борави с оръжие доставено от Великобритания Източник: АрмияИнформ

Руските ракетни атаки срещу украинска база, разположена до полската граница, будят сериозно безпокойство, но няма да откажат Великобритания да предоставя на Украйна отбранителни оръжия, заяви говорител на британския премиер Борис Джонсън, цитиран от Ройтерс.

 

Британското правителство обяви позицията си, след като руското министерство на отбраната съобщи, че при атака срещу военни обекти в Западна Украйна са били унищожени "чуждестранни наемници и голямо количество чуждестранни оръжия".

 

Днес говорителят на британският премиер оцени въпросната руска атака като "много обезпокояваща".  Попитан дали руските удари ще спрат Великобритания да изпраща още оръжия, той заяви: "Не. Ние категорично ще продължим да предоставяме отбранителни оръжия с летален капацитет на украинското правителство. Жизненоважно е да правим това, знаем, че те са били от помощ, знаем, че разполагането им е било успешно разположени", обясни той.

Още от "Светът"

Окончателно: Сенатът на американския Конгрес одобри помощта за Украйна, Израел и Тайван

Най-големият от четирите законопроекта е този за помощ за Украйна. Той предвижда помощ за Киев в размер на $60,84 млрд., с която украинските сили да продължат борбата си срещу Русия

Прочетете повече прочетете повече

Евродиректива дава достъп до взаимосвързаните регистри на банковите сметки за по-резултатни наказателни разследвания

Различията във форматите при записи за сделки вече няма да бавят анализа на финансова информация, коментира докладчикът Емил Радев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени