Великобритания се обърна към Германия: Дайте ракети Taurus на Украйна

Олаф Шолц все още е против даването на крилатите ракети на Киев

Германският премиер Оляф шолц все още е против предоставянето на крилати ракети с голям обсег Taurus на Украйна
Германският премиер Оляф шолц все още е против предоставянето на крилати ракети с голям обсег Taurus на Украйна Източник: Колаж/Главред

Германия трябва да снабди с крилати ракети Taurus с голям обсег Украйна и да позволи те да бъдат използвани на територията на окупираната от агресора Русия територия на Крим. Това заяви британският министър на отбраната Грант Шапс.

 

В интервю за Sky News той заяви, че Великобритания е първата страна, която позволява на украинските отбранителни сили да използват предоставеното оръжие в Крим. По-късно и други страни последваха примера на Лондон.

 

Британският военен министър Грант Шапс
Британският военен министър Грант Шапс Източник: You Tube/Скрийншот

"Това, което бих искал да видя, са всички наши партньори, включително Германия, които имат способността да предоставят такива оръжия с голям обсег, но не позволяват те да бъдат използвани в Крим, който е част от Украйна. Мисля, че това е, което трябва да се случи първо", подчерта Грант Шапс.

 

Още от "Светът"

Вандали взеха на прицел високоскоростната жп мрежа във Франция преди началото на Олимпийските игри в Париж

Държавният жп оператор Ес Ен Се Еф каза, че са били извършени палежи по линиите, свързващи Париж със западната, северната и източната част на страната

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени