Великобритания ще достави на Украйна ПВО ракети AMRAAM

Министърът на отбраната заяви, че се подготвя доставката и на 25 000 комплекта зимно облекло

Британският министър на отбраната Бен Уолъс
Британският министър на отбраната Бен Уолъс Източник: Twitter

Великобритания ще предостави на Украйна нов пакет помощ. Това съобщи военният министър на страната Бен Уолъс. "Гордеем се, че сме втория по обем на доставките военен донор  (на Украйна, бел. ред.)", добави той. 

 

Лондон ще достави на Киев допълнителни количество ракети за ПВО AMRAAM. Те, заедно с американо-норвежката система NASAMS, могат да свалят крилати ракети. 

 

"Поддръжката на Украйна остава главната задача пред Министерството на отбраната", добави Уолъс. 

 

 

Той подчерта, че с приближаването на зимата Великобритания подготвя  допълнителен пакет военна помощ, който ще съдържа 25 000 комплекта зимно облекло. "За да са по-ефективни на бойното поле (украинските войници, бел. ред.), от зле обучените, зле подготвените и лошо екипирани руски противници, много от които са мобилизирани в рамките на кратки срокове, без достатъчно подготовка и снаряжение", каза Уолъс. 

 

Великобритания ще достави на Украйна също сложно оборудване за радиоелектронна борба, което ще обезпечи защитата от нападения на дронове и ракети с голям обсег. 

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени