Вероятният бъдещ президент на Турция Кълъчдароглу обвини Русия в разпространение на "тежки фейкове"

Тези коментари идват след като друг опозиционен кандидат, Мухарем Индже, обяви, че се оттегля от президентската надпревара

Кемал Калъчдароглу
Кемал Калъчдароглу Източник: AA

Кемал Кълъчдароглу, лидерът на опозицията в Турция, който се надява да замени президента, Реджеп Тайип Ердоган, обвини Русия в разпространение на "конспирации и тежки фейкове" преди предстоящите избори в страната. Това съобщава европейската редакция на Politico.

 

В Twitter Кълъчдароглу написа на руски език: "Скъпи руски приятели, вие стoите зад монтажите, конспирациите, тежките фейкове и записите, които бяха разкрити в нашата страна вчера". Той не предостави повече подробности. Кълъчдароглу поиска от Русия да не се възползва от турската държава след 15 май и да не се намесва в изборния процес.

 

 

Тези коментари идват след като друг опозиционен кандидат, Мухарем Индже, обяви, че се оттегля от президентската надпревара. "Оттеглям се от надпреварата. Правя това за родината си", заяви Индже на пресконференция.

 

По-рано в четвъртък прокуратурата в Анкара съобщи, че започва разследване след появата в социалните медии на секс запис, който се твърди, че е на Индже, предаде "Фокус".

Още от "Светът"

Украйна може в крайна сметка да се наложи да преговаря с Русия, каза представител на украинското разузнаване

Дори и да успее да изтласка руските сили обратно към границите - все по-далечна перспектива - това няма да сложи край на войната, цитира го сп. "Икономист"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени