Високопоставен украински служител: Експлозиите в руска военновъздушна база в Крим може да са дело на партизани

Москва заяви, че експлозиите, които според свидетели са поне 12, са детонации на складирани боеприпаси, а не резултат от нападение

Взривове в руска военна база в Крим
Взривове в руска военна база в Крим Източник: Скрийншот видео кадър

Високопоставен украински служител изказа предположение, че поредицата от експлозии в руска военновъздушна база в Крим може да са дело на партизани и Киев отрече да носи отговорност за инцидента дълбоко в окупираната от Русия територия, предаде Ройтерс.

 

Съветникът на президента Володимир Зеленски също така предположи, че руска некомпетентност може да е възможна причина за взривовете вчера. По данни на здравното министерство в анексирания от Русия Крим в следствие на експлозиите е загинал един цивилен и са ранени осем души.

 

Във видеоклипове, публикувани в социалните медии, се виждат огромни кълба дим. Русия анексира Кримския полуостров през 2014 г. и през февруари го използва като една от стартовите площадки за своята инвазия.

 

"Разбира се, че не. Какво общо имаме ние с това," отговори Михайло Подоляк на въпрос от онлайн телевизионния канал "Дожд" дали Киев е отговорен за експлозиите. "Хората, които живеят под окупация, разбират, че окупацията е към своя край", добави Подоляк.

 

Москва заяви, че експлозиите, които според свидетели са поне 12, са детонации на складирани боеприпаси, а не резултат от нападение.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени