Вицепрезидентът на "Лукойл" почина внезапно

Смъртта на 54-годишния Виталий Робертус е поредната изненадваща кончина на висш мениджър в Русия

Починалият вицепрезидент на "Лукойл" Виталий Робертус
Починалият вицепрезидент на "Лукойл" Виталий Робертус Източник: Facebook

Вицепрезидентът на нефтения гигант "Лукойл" Виталий Робертус изненадващо е починал на 54-годишна възраст, съобщи агенция "Интерфакс", позовавайки се на съобщение на компанията.

 

"Трудовата биография на Виталий Владимирович е свързана изключително с "Лукойл". Веднага след завършването на института той започва работа в компанията като икономист, след което преминава през всички етапи на професионално израстване. Над 30 години работа в "Лукойл" той спечели уважението не само на колегите си в компанията, но и в бранша като цяло. Удостоен е с държавни и ведомствени награди за успехите си в развитието на родния горивно-енергиен комплекс", се казва в съобщението.

 

Централата на Лукойл
Централата на Лукойл Източник: Лукойл

"В нашата памет той ще остане като талантлив ръководител, разностранна личност и отзивчив другар", посочват от "Лукойл" и изказват съболезнования на близките. Робертус е бил и запален авиатор, сочат негови биографични данни. Той е и известен авиомоделист, съосновател и главен пилот на клуба Rusjet, седемкратен шампион на Русия, два пъти световен шампион в отбора и четирикратен световен шампион в индивидуално състезание в радиоуправляемия клас.

Още от "Светът"

Руските терористи атакуваха енергийна инфраструктура в три украински области - ударени са четири топлоелектрически центр

Властите в Киев обявяват, че Украйна е загубила 80 процента от енергията си, произвеждана в топлоелектрическите централи, и около 35% от продукцията на водноелектрическите централи

Прочетете повече прочетете повече

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени