Властите в САЩ дадоха подробности за катастрофата с Петр Келнер

Хеликоптерът изпълнявал полет за хели-ски в Аляска

Американските власти дадоха подробности за катастрофата
Американските власти дадоха подробности за катастрофата Източник: Dailymail

Американските власти търсят причините за катастрофата с хеликоптер в Аляска, при която загина чешкият милиардер Петр Келнер и още четирима души. Единственият оцелял, 48-годишният гражданин на Чехия - Давид Хорват, е в тежко, но стабилно състояние в болница в Анкъридж. Хеликоптерът изпълнявал полет за хели-ски в отдалечен стръмен район, близо до глетчера Кник, когато се е блъснал в планината на около 4,5 метра под хребета и се е търкалял по склона около 270 метра преди да спре, съобщава NOVA. Снимки от мястото на катастрофата показват хеликоптера като цяло непокътнат на надморска височина от 1 676 метра.

 

"Екипът на Националния борд за транспортна безопасност ще проучи въпроси като летателната годност на машината, извършените операции, метеорологичните условия, записващите устройства и човешките действия. Нашите следователи ще работят за цялостно изследване на мястото на инцидента и събиране на фактическа информация. Мисията ни е да разберем не само какво се е случило, но и защо и да препоръчаме промени, за да не се повтаря", посочи Том Чапман от Националния борд за транспортна безопасност.

Още от "Светът"

Македонският вицепремиер Никола Димитров: Част от исканията на България не съответстват на европейските ценности

На въпрос за сътрудничеството с Гърция вицепремиерът Димитров посочва, че Преспанският договор е бил не само решение на въпроса за името, а и инвестиция в стабилността на региона

Прочетете повече прочетете повече

Водещи новини

Хунтата готви чистка на над 220 полицаи на ръководни позиции

Целта е тотално обезглавяване на МВР-ГДНП, ГДБОП, Жандармерия и Гранична полиция до ниво началници на отдели, и уволнение на директорите и техните заместници в областните дирекции и в районните управления в цялата страна.

Последни новини

Най-четени