Внезапно е починал синът на особено близкия на Путин шеф на "Роснефт" - само на 35 години

Откъснал се тромб причинил смъртта на Иван Сечин

Игор Сечин
Игор Сечин Източник: Роснефт

Синът на шефа на "Роснефт" Игор Сечин – Иван, е починал внезапно на 35-годишна възраст. Това се е случило на 5 февруари, но едва сега става широко известно. Бившият мениджър на ЮКОС Леонид Невзлин е обърнал внимание на запис в регистъра на наследствените дела, от който става ясно, че Иван Сечин е починал, съобщи "The Moscow Times".

 

Леонид Невзлин е един от бившите ръководители на петролната компания ЮКОС на Михаил Ходорковски, която беше ликвидирана и прехвърлена в "Роснефт" след началото на делото срещу собственика ѝ. По данни на телеграм канала ВЧК-ОГПУ, близък до Федералната служба за сигурност на Русия (ФСБ), официално се съобщава за откъснал се тромб, който причинил смъртта на младия Сечин.

 

 

Около 4 часа през нощта на 5 февруари 35-годишният Иван се оплакал, че се задушава, след което изгубил съзнание. Каналът цитира за това думите на съпругата на Иван Сечин. Проблемът му бил свързан с бъбреците. Медиците не могли да намерят правилния адрес поради снеговалежа, гласи информацията, и затова се забавили фатално - около 1,30-2 часа, след като мъжът вече е бил припаднал.

 

Починал е във вилно селище в Красногорск край Москва. Според източници на телеграм канала главният изпълнителен директор на "Роснефт" Игор Сечин е забранил на руското следствие и ФСБ да разследват смъртта на сина му.

 

Иван Сечин е работил в Газпромбанк, а от 2014 г. е преминал в "Роснефт". На 25 години е бил награден с орден "За заслуги пред Отечеството" ІІ степен за "големия принос за развитието на горивно-енергийния комплекс и дългогодишен добросъвестен труд".

 

Роснефт
Роснефт Източник: Роснефт

 

Още от "Светът"

Окончателно: Сенатът на американския Конгрес одобри помощта за Украйна, Израел и Тайван

Най-големият от четирите законопроекта е този за помощ за Украйна. Той предвижда помощ за Киев в размер на $60,84 млрд., с която украинските сили да продължат борбата си срещу Русия

Прочетете повече прочетете повече

Евродиректива дава достъп до взаимосвързаните регистри на банковите сметки за по-резултатни наказателни разследвания

Различията във форматите при записи за сделки вече няма да бавят анализа на финансова информация, коментира докладчикът Емил Радев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени