Внезапно е починал синът на особено близкия на Путин шеф на "Роснефт" - само на 35 години

Откъснал се тромб причинил смъртта на Иван Сечин

Игор Сечин
Игор Сечин Източник: Роснефт

Синът на шефа на "Роснефт" Игор Сечин – Иван, е починал внезапно на 35-годишна възраст. Това се е случило на 5 февруари, но едва сега става широко известно. Бившият мениджър на ЮКОС Леонид Невзлин е обърнал внимание на запис в регистъра на наследствените дела, от който става ясно, че Иван Сечин е починал, съобщи "The Moscow Times".

 

Леонид Невзлин е един от бившите ръководители на петролната компания ЮКОС на Михаил Ходорковски, която беше ликвидирана и прехвърлена в "Роснефт" след началото на делото срещу собственика ѝ. По данни на телеграм канала ВЧК-ОГПУ, близък до Федералната служба за сигурност на Русия (ФСБ), официално се съобщава за откъснал се тромб, който причинил смъртта на младия Сечин.

 

 

Около 4 часа през нощта на 5 февруари 35-годишният Иван се оплакал, че се задушава, след което изгубил съзнание. Каналът цитира за това думите на съпругата на Иван Сечин. Проблемът му бил свързан с бъбреците. Медиците не могли да намерят правилния адрес поради снеговалежа, гласи информацията, и затова се забавили фатално - около 1,30-2 часа, след като мъжът вече е бил припаднал.

 

Починал е във вилно селище в Красногорск край Москва. Според източници на телеграм канала главният изпълнителен директор на "Роснефт" Игор Сечин е забранил на руското следствие и ФСБ да разследват смъртта на сина му.

 

Иван Сечин е работил в Газпромбанк, а от 2014 г. е преминал в "Роснефт". На 25 години е бил награден с орден "За заслуги пред Отечеството" ІІ степен за "големия принос за развитието на горивно-енергийния комплекс и дългогодишен добросъвестен труд".

 

Роснефт
Роснефт Източник: Роснефт

 

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени