Внучката на Мусолини печели общинските избори в Рим

"Личността е по-важна от фамилията, колкото и голям отпечатък да е оставила тя", каза тя пред "Ла Република"

Ракел Мусолини
Ракел Мусолини Източник: Instagram
Внучката на италианския диктатор Бенито Мусолини изглежда ще спечели най-много гласове на общинските избори в Рим.
 
Според почти финалното преброяване днес, Ракел Мусолини от крайнодясната партия Братя на Италия (Fratelli d'Italia) е най-популярният кандидат. 47-годишната Ракел е получила повече от 8 200 гласа, след като бюлетините са преброени в повече от 97% от избирателните секции в италианската столица, съобщи БГНЕС.
 
Г-жа Мусолини, която ще изкара втория си мандат като градски съветник, настоя, че фамилията ѝ няма нищо общо с популярността ѝ.
 
"Личността е по-важна от фамилията, колкото и голям отпечатък да е оставила тя", каза тя пред "Ла Република".
 
Покойният баща на Ракел, Романо, е джаз пианист и четвърто дете на фашисткия диктатор. Нейната полусестра Алесандра - друга внучка на Мусолини - беше член на Европейския парламент между 2014 и 2019 г.
 
Десните партии се представиха сравнително слабо на местните избори в Италия, като загубиха кметските надпревари в ключови градове като Милано, Неапол и Болоня. Но в Рим по-късно този месец е насрочен балотаж между десния кандидат Енрико Микети и бившия лявоцентристки финансов министър Роберто Гуалтиери.
 
С оттеглянето на сегашния кмет Виргиния Раги от Движение 5 звезди (M5S), проучванията на общественото мнение показват, че Гуалтиери е фаворитът за победа след две седмици.

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени