Водят се боеве на границата на Азербайджан и Армения, има убити и ранени

Тази нощ руското министерство на отбраната порица Азербайджан, че нарушава режима на тишина в Нагорни Карабах

Престрелки в Нагорни Карабах
Престрелки в Нагорни Карабах Източник: You Tube

В Лачинския коридор в Нагорни Карабах, на границата на Азербайджан и Армения, отново се водят боеве. Към момента се съобщава за 3 загинали и 15 ранени арменски военни.

 

В Степанакерт, столицата на Нагорни Карабах съобщиха, че подразделения на Азербайджан са заели височина край село Салатин. В  официално заявление МВнР  на Азербайджан обвини арменската страна в грубо нарушаване на договореностите за Карабах.

 

"Днешният кървав инцидент още един път демонстрира, че Армения грубо нарушава тристранното споразумение, а също така срива усилията за нормализация на отношенията между двете страни. Демонстрира се и неуважение от страна на Армения към усилията на международните посредници", подчертават от азербайджанското МВнР. 

 

Тази нощ руското министерство на отбраната порица Азербайджан, че нарушава режима на тишина в Нагорни Карабах. Обвиненията на Москва са, че в резултат на азербайджански обстрел е ранен представител на въоръжените формирования на нагорни Карабах. 

 

Военопрестъпникът Путин, който води варварска война в Украйна, се е обадил на арменския премиер Никол Пашинян. Според официалното заявление на Кремъл, те са обсъдили"практическите аспекти за реализацията на тристранните споразумения за Нагорни Карабах". 

 

Представители на Армения заявиха, че азербайджанските подразделения са се опитали да преминат разграничителната линия. 

Още от "Светът"

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени