Военен експерт: Руската армия в Украйна е изправена пред колапс

Това заяви Александър Коваленко в ефира на Канал 24

Унищожената руска военна техника
Унищожената руска военна техника

Русия има сериозни проблеми, свързани с недостига на военни ресурси. В близко бъдеще руските окупационни части в Украйна очакват "истински колапс" - както на системата за командване и управление, така и на системата за поддръжка. Това мнение изрази военно-политическият наблюдател от групата "Информационна съпротива" Александър Коваленко в ефира на Канал 24.

 

Според него последните удари, нанесени от въоръжените сили на Украйна по военните складове на окупаторите, оказват значително влияние върху способността им да провеждат ефективни и успешни настъпателни операции. Коваленко е уверен, че руската офанзива в Донбас вече се е забавила, а в някои участъци на фронта въоръжените сили на Украйна започват контранастъпление.

 

"Това е само началото. Сигурен съм, че още в края на юли и началото на август ще станем свидетели на истински колапс както на системата за контрол, така и на системата за поддръжка на руските окупационни части", каза Коваленко. Той добави, че години наред окупаторите са транспортирали боеприпаси до временно окупираните територии на Донецка и Луганска област, а сега тези складове са унищожени. Експертът е убеден, че ударите срещу тях нанасят значителни щети на противника.

 

Секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Алексей Данилов заяви, че Русия вече няма сили да атакува в повече от едно направление на фронта. Четири месеца след началото на нахлуването има признаци за изчерпване на руския арсенал.

 

Той припомни, че много военни експерти са прогнозирали бързо превземане на Украйна, но тя държи отбраната повече от 130 дни. За врага, според Данилов, няма правила - те са нахлули на чужда територия и смятат, че имат право да се държат както намерят за добре. Всекидневно руските окупатори извършват военни престъпления на украинска земя.

Още от "Светът"

САЩ отхвърлиха възможността Международният наказателен съд да разследва Израел

Нетаняху се опасява, че главният прокурор на МНС Карим Хан може тази седмица да издаде международни заповеди за арест за него, министъра на отбраната Йоав Галант и началника на Генералния щаб Херци Халеви

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени