Военната помощ на Г-7 за Украйна става безсрочна

Правейки това, ние се ангажираме да демонстрираме глобална отговорност и солидарност, като работим за справяне с международните последици от руската агресия, заявяват лидерите на Г-7

Г-7
Г-7 Източник: Depositphotos

Лидерите на Групата от седемте (Г-7) ще се ангажират да предоставят неограничена във времето подкрепа на Украйна за нейната отбрана срещу руската инвазия, според текста на проектоизявление от срещата им на върха в Германия, цитирано от агенция Bloomberg.

 

"Ще продължим да предоставяме финансова, хуманитарна, военна и дипломатическа подкрепа и ще бъдем с Украйна толкова дълго, колкото е необходимо", се казва в текста на проектодекларацията, касаеща подкрепата за Украйна.

 

"Правейки това, ние се ангажираме да демонстрираме глобална отговорност и солидарност, като работим за справяне с международните последици от руската агресия, особено върху най-уязвимите".

 

Текстът, видян от Bloomberg, е проект на декларация и е една от поне четирите, които лидерите на Г-7 планират да публикуват заедно с традиционното си комюнике след края на тридневната среща.

Още от "Светът"

Дипломатическите усилия да се намери международна подкрепа за Киев или Москва се сблъскват в Африка

Руските официални лица използват брутална пропаганда и конспиративната концепция за елита на т.нар. "златен милиард", за да се снабдят със съюзници

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени