Военни водолази извадиха едната черна кутия на катастрофиралия индонезийски самолет

Военни водолази извадиха днес от дъното на Яванско море едната черна кутия на катастрофиралия самолет на индонезийската авиокомпания "Шривиджая еър"

Военни водолази извадиха едната черна кутия на катастрофиралия самолет
Военни водолази извадиха едната черна кутия на катастрофиралия самолет Източник: tribunnews.com

Военни водолази извадиха днес от дъното на Яванско море едната черна кутия на катастрофиралия самолет на индонезийската авиокомпания "Шривиджая еър" с 62 души на борда, предаде BBC.
Устройството, което записва полетните данни, ще помогне на разследващите да разберат защо катастрофиралият самолет Боинг 737-500 е паднал с носа надолу в Яванско море, скоро след излитането си от столицата Джакарта в събота. Командващият индонезийските военновъздушни сили маршал Хади Тджахджанто каза, че другата черна кутия, на която са били записвани разговорите в пилотската кабина, скоро ще бъде намерена, защото нейният сигнал се излъчва от място в същия район.

По думите на командващия бойния флот на Индонезия адмирал Юдо Маргоно двете устройства са затънали в калното дъно, покрити с тонове остри отломки от самолета. В подводната операция днес са участвали най-малко 160 военни водолази, каза той. В издирвателно-спасителната операция са се включили общо 3600 души с помощта на 13 хеликоптера, 54 кораба и 20 малки лодки. Фрагменти от самолета и човешки останки са били открити на дълбочина 23 метра. На брега досега са изпратени 74 чувала, съдържащи човешки останки, за да бъдат идентифицирани от полицейски експерти.

 

Източник: BBC

Още от "Светът"

Жозеп Борел: Страните от ЕС трябва да изпратят на Украйна противоракетни системи

Имаме системи "Пейтриът", имаме противоракетни системи. Трябва да ги извадим от нашите казарми, където се намират и да ги изпратим на Украйна, където бушува война, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени