Военният експерт Олег Жданов: Нищо от "германския зоопарк" не е пристигнало в Украйна - нито "Гепарди", нито "Леопарди"

Олаф Шолц ще продължи политиката на Ангела Мерке, убеден е той

Олег Жданов
Олег Жданов

Канцлерът на Германия Олаф Шолц ще продължи политиката на Ангела Меркел и няма да изпрати в Украйна обещаните оръжия. Това мение изказа военният експерт Олег Жданов в разговор с Марк Фейгин, съобщава TCH.

 

"Аз мисля, че ние едва ли ще получим немско въоръжение. Това е политиката на Шолц. Той няма да си го признае публично, но тайно продължава политиката на Меркел. неотдавна Bild косвено обвини Меркел и Шолц в "изпиране" на руски пари. Поради това аз мисля, че Шолц ще направи всичко необходимо, за да не попадне в Украйна немско оръжие. За нас това няма да е смъртоносно, но ще е болезнено. Единственото, което ще ни се наложи да правим  е да компенсираме липсата му през американския ленд-лийз или чрез военна помощ от други западни държави", коментира Жданов. 

 

По думите му, от Германия в момента постъпва единствено финансова помощ. "Освен пари, нищо друго не идва. Има и малко хуманитарна помощ (...) Да, вярно е, че сумите са значителни, но на нас по-необходимо ни е въоръжение. Бяха ни обещали "Гепарди" - това е ПВО система, която ни е крайно необходима, тъй като руската авиация атакува много мощно нашите позиции. Но нито "Гепарди", нито "Леопарди" от, както ги нарекох "немския зоопарк", не са дошли при нас", каза експертът. 

Още от "Светът"

Жозеп Борел: Страните от ЕС трябва да изпратят на Украйна противоракетни системи

Имаме системи "Пейтриът", имаме противоракетни системи. Трябва да ги извадим от нашите казарми, където се намират и да ги изпратим на Украйна, където бушува война, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени