Военнопрестъпникът Дмитрий Медведев не е на себе си - обяви Киев, Одеса, Харков, Днепропетровск и Николаев за "временно окупирани руски градове"

Според западни източници Путин е готов да губи до 100 хиляди войници в Украйна всяка година

Дмитрий Медведев и Владимир Путин
Дмитрий Медведев и Владимир Путин Източник: ТАСС

Киев, Одеса, Харков, Днепропетровск и Николаев са "временно окупирани руски градове", заяви руският военнопрестъпник и заместник-председател на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев. "Всички те все още са маркирани в жълто и синьо на хартиени карти и в електронни таблети", подчерта той и добави, че "специалната операция ще продължи".

 

Медведев, който от началото на пълномащабната война на Русия срещу Украйна се изявява като някаква реинкарнация на Жириновски, продължи с опорките на кремълската пропаганда - поред него най-важната и "неизбежна" цел на войната в Украйна оставала "отстраняването на управляващия режим на Бандера". 

 

 

Москва също така се стреми да разоръжи въоръжените сили на Украйна и да накара украинската държава да се откаже от "идеологията на нацизма", обясни Медведев.

 

"Иначе, да. Разбира се, преговори са възможни. Русия никога не ги е отхвърляла, за разлика от безумните украински власти. Подобни "преговори" по никакъв начин не са ограничени от времето. Те могат да бъдат извършени до пълния разгром и капитулация на бандеровските войски на НАТО", заяви военнопрестъпникът Медведев.

 

Кремъл е готов да проточи войната срещу Украйна поне до 2026 г., заявиха по-рано западни разузнавателни източници пред "Билд". Според тях Владимир Путин се надява, че с течение на времето западната подкрепа за Украйна ще намалее. Дотогава руските власти ще имитират желание за преговори, но в действителност Кремъл няма да преговаря с украинското ръководство и ще разработва нов средносрочен военен план.

 

Според "Билд" този план предполага, че до края на 2024 г. Русия трябва да установи пълен контрол над Донецка и Луганска области на Украйна, а руската армия ще достигне река Оскил в Харковска област. След това, до края на 2026 г., Путин планира да напредне на запад, превземайки повечето от Запорожие, Днепропетровск и Харковска област, включително техните столици.

 

На Херсонския фронт се планира да се задържи отбраната по р Днепър, без да напредва на десния бряг, към Херсон или Одеса. "Всички източни територии вляво от Днепър трябва да бъдат завладени в рамките на 36 месеца. Тогава реката ще се превърне в нов фронт", обясни източникът пред "Билд". Според него Путин е готов да губи до 100 хиляди войници в Украйна всяка година.

Още от "Светът"

Володимир Зеленски: Украинците, които се бореха срещу нацизма през Втората световна война, отново се надигат срещу злото

Призивите, резолюциите и половинчатите санкции не ги спират. И единственият въпрос, който днес вълнува Путин, е, кой ще е следващият, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени