Военнопрестъпникът Лавров: Окупацията на Украйна е наша геополитическа цел

В отговор на въпрос за възможно използване на ядрено оръжие от Русия, Лавров не изключил такава възможност

Сергей Лавров
Сергей Лавров Източник: 360TV.ru

Руският военнопрестъпник и външен министър Сергей Лавров заяви, че "окупацията на Украйна е геополитическа цел на Русия". Той направи това по време на неформални разговори с представители на дипломатическия корпус на страните от ОНД и бе цитиран от присъствали на срещата журналисти, съобщава сайтът Guildhall

 

"Украйна - това е добре известен замисъл, още Бжежински казваше, че Русия без Украйна е едно, а с Украйна - вече е велика държава. Разбира се, ние не можем да допуснем това да продължава, да допускаме избягване на войната и бойните действия с цената на все повече и повече геополитически отстъпки", е заявил Лавров. 

 

В отговор на въпрос за възможно използване на ядрено оръжие от Русия, Лавров не изключил такава възможност. Той е уточнил, че само на този етап Русия воявю с използването на конвенционално оръжие. 

 

"Ние провеждаме нашата операция с конвенционални оръжия. На този етап! Говоря без заобикалки", е казал военнопрестъпникът Лавров. 

Още от "Светът"

Белият дом смята, че помощта на САЩ ще помогне на Украйна да извърши контраофанзива през 2025 г.

Посочвайки сценария за война през следващата година, съветникът на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Съливан отбеляза, че Украйна възнамерява да "продължи напред, за да си възвърне територията, която руснаците й отнеха"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени