Военнопрестъпникът Медведев призова за нов ГУЛАГ

По-рано днес Медведев заяви, че руските войски могат да достигнат Киев и да превземат града, тъй като украинската столица представлявала екзистенциална заплаха за Русия

Дмитрий Медведев и Владимир Путин
Дмитрий Медведев и Владимир Путин Източник: ТАСС

Жителите на окупираните украински територии, които не подкрепят Русия, трябва да бъдат "изпратени на превъзпитание в трудови лагери в Сибир", заяви военнопрестъпникът Дмитрий Медведев в интервю за ТАСС. Медведев е заместник-ръководител на Съвета за сигурност на Руската федерация.

 

"Ако това са хора, които вредят на Русия, те трябва да бъдат разобличени и наказани, изпратени в Сибир. Точно по този начин. За превъзпитание в лагери за принудителен труд", каза той, отговаряйки на въпроса какво да се прави с хората, които, получили руски паспорти, продължават да чакат връщането на тези територии в Украйна.

 

Медведев отбеляза, че "не са толкова много хората, които искат да върнат териториите на Украйна". "Там просто има хора, които седят и си мислят: "Който е по-силен, на него и ще служим". Разбира се, там има такива хора. Но въпреки това трябва да работим с всички. Е, трябва да убедим тези хора, че сме се върнали завинаги", заключи Медведев. 

 

По-рано днес Медведев заяви, че руските войски могат да достигнат Киев и да превземат града в хода на настоящата война, тъй като украинската столица представлявала екзистенциална заплаха за Русия. Той каза, че Киев е руски град, но в момента той е "управляван от международна бригада от противници на Русия", водена от САЩ и следователно представлява "международна заплаха" за Москва. Медведев също нарече Одеса руски град, чието завръщане беше "чакано" в Русия.

Още от "Светът"

Вандали взеха на прицел високоскоростната жп мрежа във Франция преди началото на Олимпийските игри в Париж

Държавният жп оператор Ес Ен Се Еф каза, че са били извършени палежи по линиите, свързващи Париж със западната, северната и източната част на страната

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени