Военнопрестъпникът Пригожин: Руската армия се оттегля от Бахмут и оголва фланговете ни

Той се обърна с аудио обърщение към Герасимов и Шойгу

Евгений Пригожин
Евгений Пригожин Източник: Скрийншот/Telegram

Редовната руска армия се е оттеглила северно от Бахмут, а това създава проблеми за ЧВК "Вагнер". Това съобщи лично военнопрестъпникът Егений Пригожин в аудио обръщение, записано в канала му в Telegram и адресирано лично до други двама военнопрестъпници - началника на Генералния щаб на руската армия Валерий Герасимов и до министъра на агресията Сергей Шойгу.

 

 

Еднопосочното аудио обръщение е поредният епизод от сложните отношения, които Пригожин има с ръководството на армията в Руската федерация.

 

"За съжаление подразделенията на Министерството на отбраната на Руската федерация се оттеглиха до 570 метра на север от Бахмут, оголвайки нашите флангове. Аз се обръщам към висшето ръководство на МО лично, защото не четат писмата ми. Имам молба към вас, Валерий Василевич (Герасимов, бел.ред.), Сергей Кожугетович (Шойгу, бел.ред.), не отстъпвайте, моля, фланговете... Още няколко дни се напънете, колкото можете, направете всичко по силите си, за да не се разпилеят фланговете", заявява собственикът на ЧВК "Вагнер".

 
Евгений Пригожин коментира и съобщенията в руски медии за това, че министърът на отбраната Сергей Шойгу е тръгнал, уж, на посещение в Мариупол.

 

"Кажете, моля, знаете ли за такова пътуване и планира ли Шойгу да посети Бахмут", публикува компанията на Готвача въпрос от редакцията на Glavny.tv и отговора на самия Пригожин, пак с аудио:

"Не, не разполагам с такава информация. Никого от Министерството на отбраната в Бахмут не сме виждали и принципно Бахмут не влиза в туристическите маршрути", гаври се отново с Шойгу шефът на "Вагнер".

 

Още от "Светът"

Жозеп Борел: Страните от ЕС трябва да изпратят на Украйна противоракетни системи

Имаме системи "Пейтриът", имаме противоракетни системи. Трябва да ги извадим от нашите казарми, където се намират и да ги изпратим на Украйна, където бушува война, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени