Военнопрестъпникът Пригожин за руската армия: Осра.хме се! Нагло преминахме с ботуши през Украйна, стигнахме до Киев, Херсон, Изюм - и се осра.хме

Той нарече украинската армия една от най-силните в света

Евгений Пригожин
Евгений Пригожин Източник: ТАСС

Военнопрестъпникът и главатар на терористичната ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин нарече украинската армия една от най-силните в света. В интервю за руски военен пропагандист и блогър заяви, че руските войски "нагло и грубо са минали през територията на Украйна в търсене на нацисти...Налижихме Киев, на след това, казано на чист руски език, се осра.хме и се оттеглихме. След това стигнахме до Херсон - осра.хме се и се оттеглихме. Изюм, Красный Лиман...И все не се получава", заявява Пригожин, цитиран от УНИАН

 

Той се жалва, че руското командване не си е извадило никакви изводи, а Украйна днес е нация, която знае целият свят, а армията й е станала в пъти по-силна. 

 

Главатарят на ЧВК "Вагнер" добавя, че е виждал как воюват американци, французи, силите на ООН, както и африканските племена и затова може да каже, че украинската армия е една от най-мощните в света. 

 

"Имат високо организационно ниво, високо ниво на подготовка, много добро разузнаване, имат и най-разнообразно въоръжение. Нещо повече, те вече се справят със всякакви орйжейни системи - съветски, НАТО-вски, каквито искате, еднакво успешно", подчертава Пригожин. 

 

Украински военни
Украински военни Източник: Pinterest

 

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени