Военнопрестъпникът Пригожин заяви, че руското военно ръководство заблуждава Путин за войната в Украйна

"Изгубихме големи територии", каза Пригожин и допълни, че загубите в редиците на руската армия също са големи, а "колосални проблеми просто се скриват"

Евгений Пригожин
Евгений Пригожин Източник: ТАСС

 Собственикът на руската частна военна компания (ЧВК) "Вагнер" Евгений Пригожин обвини днес военното ръководство на страната, че лъже и крие реалната ситуация на фронта в Украйна, предаде ДПА.

 

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу и началникът на генералния щаб Валерий Герасимов сервират "небивалици" на президента Владимир Путин с надеждата, че "лъжите" трябва наистина да са безобразни, за да може Путин да им повярва, каза Пригожин в аудиопослание в Телеграм.

 

Украинските сили вече са постигнали значителни успехи, увери шефът на "Вагнер".

 

"Изгубихме големи територии", каза Пригожин и допълни, че загубите в редиците на руската армия също са големи, а "колосални проблеми просто се скриват".

 

От друга страна, руското военно ръководство съобщава за значителни загуби и унищожена техника на украинската армия, без да представя доказателства, допълва собственикът на "Вагнер".

 

Пригожин неведнъж е обвинявал Шойгу и Герасимов в некомпетентност. За пореден път наемническият ръководител призова за спешна мобилизация, за да се избегне военно поражение за Русия, отбелязва ДПА.

Още от "Светът"

Украйна може в крайна сметка да се наложи да преговаря с Русия, каза представител на украинското разузнаване

Дори и да успее да изтласка руските сили обратно към границите - все по-далечна перспектива - това няма да сложи край на войната, цитира го сп. "Икономист"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени